Hvorfor er økologi in?

Hvorfor er økologi er vigtigt?

Økologi er et meget vigtigt element i vores fremtid. Det er begyndt at fylde mere og mere i vores hverdag. Vi hører om det fra fjernsynet og de sociale medier hele tiden. Men ved vi egentlig hvorfor det er vigtigt? For nogle er det vigtigt at deres mad er økologisk hele vejen igennem. For andre er det vigtigt at deres interiør er bæredygtigt. Uanset hvilke motiver du har for at vælge bæredygtige produkter, så kan du læse med her på siden og få gode ideer.

Økologi i soveværelset

En af de nyere trends er at have økologi indført i soveværelset. Du kan blandt andet få både dyner og hovedpuder, som er fremstillet af økologiske og veganske materialer. Der findes mange forskellige typer af dyner og hovedpuder i økologiske versioner. Det er blandt andet mærker som Cocoon Kapok, Auping & Quilts Of Denmark, der har lavet serier med økologiske dyner og hovedpuder. Disse serier indeholder produkter af økologisk bomuldsvår og plantebaserede materialer. Det er derfor ikke kun økologiske produkter, men også veganske produkter, som er fremstillet på bæredygtig vis. En af fordelene ved disse er også at de er allergivenlige. I og med de materialer, som dynerne og hovedpuderne er fremstillet af, er økologiske kan du derfor sove bedre som allergiker.

Økologisk mad

Hvad vil det egentlig sige at få økologisk mad? V kender det fra fjernsynet, radioen og nyhederne, men ved vi egentlig, hvad det vil sige at spise økologisk. Når du spiser økologiske råvarer, spiser du råvarer, som der ikke er sprøjtegift i. Det er råvarer, som ikke indeholder spor af kemikalier. Mange landmænd overalt i verden anvender sprøjtegift på deres marker og afgrøder, for at dræbe insekter og bakterier, som kan hæmme væksten af det de vil sælge. Disse kemikalier falder ned på jorden og siver ned i jorden og herved grundvandet når de eksponeres for vand. Derfor vil der være rester af kemikalier og sprøjtegift i jorden selv mange år efter produktionen er stoppet.  

Kan jeg spise mad der ikke er økologisk?

Det er ikke farligt at spise grøntsager og andre råvarer, som har været udsat for sprøjtegift så længe det er under den mængde, der kan være skadelig. Men det er ikke videnskabeligt bevist om det kan have en længerevarende effekt at indtage forskellige råvarer, der har været udsat for forskellige typer af sprøjtegift. Nogle forskere omtaler dette som ”Cocktaileffekten”, da det er en række forskellige giftstoffer, som bliver mikset. En af de ting, som du kan se efter, er hvilket land dine grøntsager kommer fra. Der er nemlig nogle lande, som er mere kendt end andre for at benytte sprøjtemidler. En af disse er Holland. Finder du derfor grøntsager, som er fra Holland, er du derfor klar over, at disse er mere tilbøjelige end andre til at indeholde farlige giftstoffer. Det er derfor lettere blot at kigge efter det økologiske mærke, når du skal ud og handle, hvis du vil undgå at købe grøntsager med skadelige kemikalier i.