Lær at tilberede din egen fangst

Er du også ved at være træt af de samme 5 madopskrifter? De fleste har fem simple madopskrifter, som de mestrer til perfektion. Det gør det let i en travl hverdag, at lave lækker mad, når man kommer sent hjem fra arbejde. Men det kan hurtigt blive en kedelig rutine i længden. Derfor kan det være lækkert, med en masse forskellige retter, der kan give inspiration til en let men sund aftensmad. Alt afhængig af hvilken diæt i er på i dit hjem, så kan det være en god ide, at holde sig til kostpyramiden. Er der børn i husstanden, er det vigtigt at de får den rigtige fordeling af proteiner, vitaminer, kulhydrater og fedt, så de kan udvikle sig optimalt.

Madopskrifter til fisk

Det kan være svært at finde opskrifter med både sundt fedt og protein i en ret. Fra mine erfaringer er det her godt at bruge opskrifter med fed fisk. Det kan være laks, ørred, helleflynder eller tun. Mange børn og unge er ikke just begejstrede for andet en fiskefillet og sushi, men der findes mange andre måder at tilberede det på. Jeg plejer eksempelvis at lave laksefrikadeller, som jeg blandet med forårsløg, ingefær og soya. Det giver et twist at blandet med ingefær, fordi det tager noget af den “fiskede” smag. Andre gange har jeg lavet indbagt helleflynder i butterdej og tun pizza med oliven. Er i glade for at fiske i din familie? Vi plejer at tage på fisketur hver anden weekend, hvor vi er ude på vandet i flere timer. Vi har lavet en picnic ud af det og smurt madpakker. På den måde kommer vi hinanden ved på en anden måde end man gør i hverdagen og vi tilbereder den mad vi fanger om aftenen. Det er hyggeligt at lave aftensmad sammen og det er sundt for børnene at se, hvordan man kan lave aftensmad af den friske fisk, som man selv har fanget.

Derfor er Tilbehøret vigtigt

Det er ikke kun fisk og kød, der er vigtigt, når du skal lave lækker og sund aftensmad. Det kan faktisk ofte være tilbehøret, som er med til at afgøre, hvor lækker madretten er. Du spiser jo heller ikke en bøf uden at have sauce og garniture til. En af mest misforståede grøntsager er kartoflen. Det har været meget diskuteret om den skal skæres fra aftensmaden eller om den er sund. Kartoflen er en af de bedste grønsager fordi den giver en hurtig mæthed og samtidig har gode kulhydrater i. Du kan tilberede både kartofler og pasta på en måde, som ikke er usund. Kombiner det med dampet broccoli og bønner for at dække vitamin og fibre indtaget. Du kan gøre det sjovt for dine børn at spise sundt, hvis du fortæller dem hvorfor det er godt at spise og hvilken effekt, som det vil have på din krop.